Bukla Tur
Norveç. 6 en güzel fiyord

Norveç. 6 en güzel fiyord

norveç fiyortları

Norveç. 6 en güzel fiyord

Norveç belki de en çok ikonik Fiyort manzarasıyla ünlüdür. Norveç kıyı şeridi, ikonik manzarayı yaratıyor. Bu kadar çok fiyord varken hangisini ziyaret edeceğinize karar vermek zor olabilir. Norveç'teki en güzel 6 fiyordun ve yalnızca yerel halkın bildiği  gizli mücevherin bir listesini hazırladık.

#6: Lyngenfiyordu

Norveç fiyortlarını düşünürken, Kuzey Kutup Dairesi'nin üzerindekiler sıklıkla dışarıda bırakılır. Lyngenfjord kesinlikle bu listede olması gerekenlerden biri. Tromsø'nun yakınında yer alan bu bölgenin sunabileceği çok şey var. Kışın Kuzey Işıklarını veya yazın gece yarısı güneşini görün, husky veya ren geyikleriyle kızakla kaymaya, kayak yapmaya, buzul yürüyüşüne, buz tırmanışına ve hatta bungee jumping'e gidin. Lyngenfjord her mevsim ziyarete değer. 

#5: Hardangerfiyordu

Muhteşem manzara ve doğa için Hardangerfjord'dan başka bir yere bakmayın. İlkbaharda ziyaret edilecek yer Hardanger bölgesidir ve yılın bu zamanında birçok meyve ağacı çiçek açar. Fiyordun yakınındaki Hardangervidda, yürüyüşçüler için bir cennettir; günübirlik yürüyüşlerden kulübeden kulübeye trekking gezilerine kadar birçok yürüyüş parkurunun bulunduğu bir milli parktır. Burada 182 metrelik (597 ft) muhteşem bir uçurumdan aşağı inen Vøringsfossen şelalesine gidebilirsiniz.

Bergen'in güneyinde yer alan bu bölge, Norveç'in en ikonik yerlerinden biri olan Trolltunga'ya ev sahipliği yapmaktadır (uyarı, kalabalıktan kaçınmak istiyorsanız lütfen başka bir yere gidin). En iyi deneyim için burada bir gece kamp yapıp güneşin doğuşunu bu muhteşem kayadan izlemelisiniz. Daha buzlu bir deneyim için Folgefonna buzuluna da yürüyüş yapabilirsiniz.


#4: Lysefjord

Bu fiyort, bu listedeki en güneydeki fiyorttur ve neredeyse herkesin bildiği özel bir simge yapıya sahiptir: Müezzin Kayası (Norveççe: Preikestolen). Bu ikonik simgesel yapıya çıkan 6 kilometrelik yürüyüşte 350 metreye (1150 ft) tırmanıyorsunuz. Yürüyüş yüksek sezonda son derece yoğun olabilir, bu nedenle bunu sabah erken veya akşam geç saatlerde yapmanızı tavsiye ederiz. Daha da ilginç bir deneyim, bir rehber eşliğinde alışılmışın dışında bir yürüyüş olacaktır. Gerçek bir egzersiz yapmak istiyorsanız Flørli merdivenlerinin 4444 basamağını çıkabilirsiniz.


#3: Nordfjord

Norveç'in sunduğu en iyi şeyleri tek bir fiyortta deneyimlemek için evimiz dediğimiz fiyort Nordfjord'u ziyaret edebilirsiniz. Bu fiyort, alışılmışın dışında ve Norveç'in en yoğun turistik yerlerinden uzakta. Bu muhteşem bölgede yapacağınız tatilde mutlaka kendinize uygun bir şeyler bulacaksınız. Bremanger'in kıyı bölgesinden Loen'in iç fiyorduna kadar görülecek ve yapılacak sayısız şey var. Bir maceraya hazırsanız: yürüyüş, kürek çekme, bisiklete binme, tırmanma veya manzaralı bir yol gezisine çıkma, aktivitelerini yapabilirsiniz. 230'dan fazla işaretli yürüyüş parkuruyla keşfedilecek sayısız dağ, çayır ve sahil şeridi bulunmaktadır. 


#2: Nærøyfjord

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan iki fiyorttan biri olan Nærøyfjord, Disney filmi Frozen ve TV dizisi Vikings'in manzaralarına ilham kaynağı olmuştur. Ancak bundan daha fazlası, eşsiz ve vahşi bir manzaradır. Norveç'in en büyük fiyordu Sognefjord'un bu yan kolunu yeşil ormanlar ve karla kaplı zirveler çevreliyor. Bu doğal cevheri ziyaret etmeyi mi planlıyorsunuz? Bu fiyort yalnızca tekneyle ve yürüyerek deneyimlenebilir. Bunu Flåm veya Gudvangen'den yolcu teknesiyle veya Gudvangen veya Kaupanger'den araba feribotuyla yapabilirsiniz. Gudvangen'de ziyaret etmeye değer eğlenceli bir Viking köyü de var. Gezi gezisinde Nærøyfjord'u deneyimleyin


#1: Geiranger Fiyordu

Buzulların Norveç'e doğru ilerlediği buzul çağında ortaya çıkan bir manzara. Geirangerfjord'un Norveç'in en ünlü ve en çok ziyaret edilen fiyortları arasında yer alması boşuna değil. Bölge, olağanüstü güzelliği nedeniyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Fiyort, bu listedeki diğerleriyle karşılaştırıldığında küçüktür ancak sunabileceği birçok aktivite ve deneyime sahiptir.

Suitor ve Seven Sisters gibi gürleyen şelaleleri görmek için bir gemi yolculuğuna çıkın ya da daha maceralı bir deneyim için fiyortta kayak yaparak bir veya iki gün geçirin. Ayrıca yüksek bir kayalığın üzerindeki tarihi Skageflå çiftliğini ziyaret edebilir veya Kartal Yolu'ndaki seyir noktasına gidip Norveç Manzaralı Rota Trollstigen'e doğru devam edebilirsiniz.